Monday 1 June 2015

BLOOM IN PHOENIX PARK

Igår bar det av det trädgårdsfestivalen Bloom i Phoenix Park. Först tog vi spårvagn en bit och sedan fanns det shuttle bus sista sträckan fram till evenemanget. Busschaffören visste nog att han hade en lång dag framför sig och passade på att ge historia om parken och sjöng sånger/allsång. Kul start på dagen!

Det var minsann inget litet evenemang! Fantastiska blomsteruppsättningar (ja jag var lite i himmelriket!), spännande material till trädgårdar, fantasifulla miniträdgårdar som de byggt upp och massor av mat och dryck. Under dagen var det allt från sol till hagel, men där fanns flera utställartält att ta skydd i. Under den värsta hagelskuren stod vi inne och provade whiskey, så den timingen kunde inte varit bättre :-)

Fanns även aktiviteter för barn, både med djur, lekplats och utomhusspel. Så där fanns helt enkelt något för alla! 200 utställare, 300 000 kvm, 6 scener, 25 show gardens och förra året såldes 80 000 plantor på mässan och då hade man över 100 000 besökare. Siffrorna angående besökare på årets mässa är inte klara. 


 Hur söt är inte denna monter?!
Vackra Allium-lökar.
 Små kor att titta på!
 Mosaik- och musikträdgård.
 Två favoriter tittar fram :-)
Lupiner!
 Glad kille på liten traktor.
 Här mjölkas det! Tycker kon ser lite skeptisk ut...
 Ömsom sol och ömsom regn/hagel.
 Hur vackert var inte detta då?
 Hagel ute och vi var inne och provade whiskey :-)
Pak choi, kål och andra vackra grönsaker.


No comments:

Post a Comment